Terapia prin muzica

Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 29 septembrie 2015

Terapia prin muzica este un procedeu ce lucreaza cu fortele proprii de vindecare.

creier_muzica_mozart1Muzica este limbajul sufletului iar terapia prin muzica lucreaza la cauza si nu la efect.

In timpul terapiei se activeaza toate fortele ascunse ale interiorului tau si actioneaza conform conditiilor (canalizarilor) pe care le dai prin vointa proprie.

Aceste forte interioare sunt precum focul, apa, aerul sau pamantul. Cu ele actionam fie spre constructie fie spre distrugere. Vointa este cea care decide ce este cel mai bine pentru cresterea ta.

De exemplu, cu o simpla scanteie aprindem un foc pentru a pregati o hrana sau a aprinde un foc pentru a distruge gunoiul din curte ori a arde resturi vegetale pentru a le transforma in caldura. Cu acelasi foc poti mistui o casa sau holde de grau coapte provocand suferinta celor in cauza, poti pregati hrana sau sa cureti impuritatile pentru a construi.

In functie de nivelul de constiinta pe care te afli, acelasi foc poate lucra fie spre constructie fie spre distrugere. Fie pentru construirea elementelor pozitive mie fie pentru distrugerea elementelor negative mie. In corpuri diferite, un element pozitiv poate fi negativ intr-unul si pozitiv in celalalt. Deaceea terapia prin muzica actioneaza individual.

O melodie terapeutica poate distruge sau construi elemente diferite in corpuri diferite.
Prescriptia unei melodii pentru o anume stare nu este o practica potrivita in muzicoterapie.

Deaceea inainte de „tratament” este necesar ca subiectul sa parcurga urmatorii pasi:

1 – Relaxare totala prin gasirea unei pozitii cat mai confortabile posibil.moksha-libertad-emocional

2 – Alungarea tuturor grijilor de moment

3 – Daca este posibil, aprinderea unei lampi aromoterapeutice cu esente potrivite zonei pe care vrem sa o activam.

4 – Ascultarea melodiei terapeutice la o intensitate potrivita; nici prea tare nici prea incet, ci suficient cat sa poti patrunde fiecare sunet cu urechea fizica.

5 – Folosirea unui sistem adecvat sonor care sa redea cat mai fidel piesa muzicala si care poate scoate in evidenta basul deoarece acesta cotine linia fundamentala, baza care sustine intregul corp melodic dar si fidelitatea sunetelor acute care activeaza chakra coroanei responsabila cu sferele cele mai inalte ale spiritului.

6 – Ascultarea piesei muzicale terapeutice de 7 ori astfel:

terapia-prin-muzicaa) – Prima data ascult-o pur si simplu, abtinandu-te de la ganduri personale, griji, probleme. Pur si simplu ascult-o. In acest moment se realizeaza inconstient legatura intre sferele inalte ale sufletului tau si „virusii” ascunsi ai mentalul tau.

b) – A doua oara, cauta sa te relaxezi profund, sa te cufunzi intr-o relaxare totala, inchizand ochii si lasand ca imaginile mentale sa se deruleze in fata ochiului interior. In acest moment are loc „scanarea” programului tau interior.

c) – Observa imaginile care ti-au captat atentia. Acestea se vor asocia involuntar cu acordurile muzicale. In aceste momente, sufletul tau scoate la iveala stari din trecutul tau care te ghideaza subconstient creeandu-ti destinul. Observandu-le, devii propriul tau „chirurg” programator care aduce din cutia ascunsa acele elemente ce iti guverneaza fiinta.

d) – Cauta de aceasta data sa identifici acele sectoare scoase la iveala de mentalul tau care le asociezi cu avansarea ta sau cu distrugerea scopului tau interior. In aceste momente, te pregatesti pentru „operatie”.

e) – A cincea oara in care melodia terapeutica ruleaza, distruge-ti prin vointa proprie acele ganduri, acele imagini negative pe care cu ajutorului melodiei le-ai putut identifica, spunandu-ti interior si apoi chiar cu voce tare: „Doresc distrugerea gandului (numeste gandul identificat) . Nu vreau ca (numele gandului) sa imi conduca destinul”.
In aceste momente operezi distrugerea elemetelor negative (virusii) care iti afecteaza progresul.

f) – A sasea oara ascultand melodia terapeutica accentueaza acele ganduri pozitive pe care melodia ti le-a scos in evidenta si care le consideri necesare cresterii tale. Spune-ti interior si cu voce tare: „Doresc instalarea gandului (numele gandului) pe scaunul meu de guvernamant pentru a-mi conduce destinul. Vreau ca gandul (numele gandului) sa imi conduca destinul meu”.
In aceste momente iti instalezi noi valori, noi ghizi care sa lucreze pentru si spre progresul tau.

g) – A saptea oara asculta melodia vizualizand progresul pe care doresti sa il atingi. Acest moment poate fi asociat cu „inchiderea operatiei” si readucerea ta in plan fizic.

7 – Pentru ca sa nu fii distras de aspectul tehnic, poti seta playerul tau sa redea pe repeeat de 7 ori melodia. Cand va termina, se va opri. Iar tu te vei concentra DOAR pe terapia interioara conform punctului 6 care pe scurt inseamna:

1 – Asculta
2 – Relaxeaza-te profund
3 – Observa imaginile mentale
4 – Separa imaginile – distructive de cele constructive
5 – Elimina gandurile distructive
6 – Instaleaza gandurile pozitive
7 – Vizualizeaza starea ta progresata

Alege din melodiile de mai jos una la „intamplare” desi sufletul tau te va ghida exact cu ce melodie sa incepi. Faptul ca ai ajuns pana aici este tocmai dovada ca sufletul tau vrea sa iti vorbeasca si „nimic nu este intamplator.”


Ganduri sonore 1

Ganduri sonore 2

Ganduri sonore 3

Ganduri sonore 4

Ganduri sonore 5

Ganduri sonore 6

Ganduri sonore 7

Ganduri sonore 8

Recomand sa nu folosesti mai multe melodii in aceiasi zi de terapie muzicala.
Alege melodii diferite in cele 7 zile de tratament muzical dupa care le poti repeta in cele 21 de zile de terapie completa dar nu mai des de 7 zile.

Pentru progresul tau
Eusebiu Voinea
Eusebiu VoineaNo Comments - Leave a comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Welcome , today is sâmbătă, 23 septembrie 2023

Centrul de preferințe pentru confidențialitate