DE CE SUNT LECȚIILE DE MUZICĂ IMPORTANTE PENTRU CREIER

Lecțiile de muzică sunt mai mult decât o metodă de relaxare, de delectare a simțului auditiv sau o activitate extracuriculară. Această artă constituie o terapie pentru dezvoltarea creierului și a abilităților, arată studiile. Iată trei beneficii pe care le oferă lecțiile muzicale.

Experții de la Universitatea Northwestern au descoperit că studierea unui instrument muzical în copilărie are o contribuție semnificativă la maturitate. Copiii care au luat lecții de muzică și-au dezvoltat astfel o abilitate de răspuns la sunetele vorbirii mult mai performantă în raport cu ceilalți. Această capacitate este deosebit de importantă în special odată cu înaintarea în vârstă. Procesul de îmbătrânire produce schimbări la nivelul creierului care afectează abilitățile auzului.

Totodată, lecțiile de muzică luate în copilărie pot contribui la construirea succesului mai târziu în viață. Cercetătorii de la Universitatea de Stat Michigan au descoperit că dintre absolvenții programelor de știință, tehnologie, inginerie și matematică ale instituției, din promoțiile 1990-1995, cei care au reușit să își construiască propria afacere ori să aducă o inovație într-un domeniu s-au implicat în diverse activități artistice la o vârstă fragedă. Circa 93% din totalul absolvenților incluși în studiu au luat lecții de muzică în copilărie.

Nu în ultimul rând, lecțiile de muzică luate în copilărie, pe o perioadă de cel puțin trei ani, au contribuit la dezvoltarea capacității de discernământ auditiv, a abilităților motrice fine ale ambelor mâini, dar și a vocabularului și a raționamentului nonverbal, scriu cercetătorii americani în jurnalul PLOS One.

sursa: semneletimpului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *