Limbajul ascuns al Muzicii

De mic copil am fost captivat de puternica emotie produsa de muzica. Nu intelegeam de ce uneori cantand sau ascultand o anume melodie imi dadeau lacrimile. Nu intelegeam de ce un anume complex armonic era atat de emotionant incat simteam reactia pielii. Si mai cu seama, nu intelegeam de ce efectul este diferit de la o persoana la alta.

Acest lucru m-a facut sa studiez muzica dincolo de sfera artistica. Bineinteles ca in orice tratat scolastic care trateaza formele muzicale, armonia, conducerea vocilor, notiuni de orchestratie si istoria muzicii, nu am gasit raspunsurile la intrebarile ce ma rodeau. Toate tratatele studiate, catedrele si profesorii universitari precum Victor Giuleanu, Alexandru Pascanu, Adrian Stroici si altii, prezentau tehnica muzicala si nicidecum impactul psihologic si fiziologic al muzicii asupra individului.

Dirijor fiind in fata mai multor formatii corale, conduceam periplul muzical ca o calatorie intr-un ocean fara margini, adaugand emotie si agogica in discursul muzical, astfel incat nu doar executia corecta a unor fraze muzicale era importanta, ci si exprimarea emotionala trebuia sa fie la fel de convingatoare. Ascultatorul era conectat la emotia muzicala prin asa-zisa energie a chakrelor, inexplicabila dar sesizabila, facandu-l receptiv la mesajul astral.

Mult timp nu am putut explica legatura dintre emotie si sunet, insa cand am realizat acest lucru, am inteles ca dincolo de o linie melodica exprimata clar, dincolo de paleta armonica, de ritm si de registratie, exista “limbajul planetar” care se reveleaza clar in noi prin frecventele armonice ale universului.

In acest curs, mi-am propus sa tratez esenta discursului muzical ca efect psihologic si fiziologic dar si din punct de vedere energetic si planetar. Nu voi insista pe partea tehnica a muzicii, deoarece am scris despre aceasta in lucrarea “Oceanul Fara Margini” publicat in 1995. Pentru sceptici, pentru cei care cred ca muzica e doar un mijloc de “entertainment”, de buna dispozitie si petrecere, ii avertizez inca de pe acum ca vor avea o surpriza de proportii. Cu alte cuvinte, se pot opri aici, si sa revina asupra acestui curs cand vor trece de acest stadiu.

Astfel dar, va invit sa descoperiti partea ezoterica a discursului muzical, cum ne leaga de Univers, cum ne conduce catre Unul, cum activeaza cele 7 “turbine energetice” ale fiintei noastre numite in orient “chakre” si cum poate sa echilibreze sanatatea activand direct asupra fizicului nostru.

Temele cursului

Capitolul Despre ce trateaza
CAP I – Vibratia Universului si vibratia ta
Matematica vibratiei si a sunetului
Ce loc ocupa muzica in Univers si care este rostul ei? Cum se leaga triada Energetica (Fregventa, Vibratie, Sunet) de Logosul Trilateral Creator (Tatal, Fiul, Duhul Sfant – varianta Crestina, Brahma, Visnu , Shiva – Varianta Brahmanica, Osiris, Isis, Horus – Varianta Egipteana, sau Mitra, Ormuz si Ahriman – Varianta Persana)
Matematica sunetului, a vibratiei a frecventei ne arata ca ceea ce ni se intampla e rezonanta noastra planetara, sau ecoul propriilor noastre emisii sonore.
CAP II – Armoniile planetare in rezonanta ta interioara.
Muzica si universul, Corpuri si subcorpuri, Chackre
Legatura existenta intre muzica si partea invizibila a omului – Partea Energetica. Cum actioneaza aceasta asupra emotiilor?
Discutam aici de muzica sferelor si activarea chakrelor. Despre tranzitul lui venus si sarosurile muzicale. Cantecul pamantului si subcorpurile noastre subtile.
CAP III – Alo… Suntem pe frecventa?
Ezoterismul muzical, Fregventele ascensiuni
Schimbarea deliberata a vibratiei naturale intr-o vibratie ce contravine Legilor Naturii. Tehnici de manipulare cu ajutorul muzicii.
Fregventele acustice ale vindecarii. Cum s-a ajuns ca frecventa naturala de A=444Hz sa fie schimbata mondial la A=440Hz. O frecventa care provoaca dizarmonie interioara, conflicte si boli.
CAP IV – Emisia vocalelor si starea ta interioara.
Influenta cantului vocal asupra organismului. Emisia vocalelor.
Puterea Creatoare si distructiva a Muzicii. Sunetul ca vibratie grosiera a Gandului Creatiei. la inceput a fost Cuvantul (Ioan 1:1)
Vocaloterapia – influenta cantului vocal si a emisiilor vocale. Educatia incepe inca din pantecul mamei. Cum poate cantecul mamei sa influenteze viata viitorului prunc?
CAP V – Armonia universului. Ezoterismul celor 7 caracteristici ale unei muzici perfecte. Sectiunea de aur in periplul muzical. Cum influenteaza genul muzical ascultat integrarea individului in societate?
Universul este matematica pura. Muzica respecta matematica universului. Daca o privim precum Cuvantul, ea devine putere Creatoare.
CAP VI – Efectul Mozart Studii si demonstratii care arata legatura stricta intre vibratia sunetului muzical si efectul ei asupra fizicului. Cum influenteaza muzica undele cerebrale?
Cum actioneaza muzica asupra creierului “reptilian” , asupra Paleo-cortexului si asupra neo-cortexulului? Cum ajutam cele doua emisfere cerebrale sa comunice mai eficient prin Corpus Callosum.
CAP VII – Dincolo de limite. Sunetul nedetectabil Universul este energie. Materia este energie. Totul este enegergie. Gandurile si sentimentele negative sunt asemenea unor arme puternice care pot cauza pagube considerabile. Gandul este permisul nostru de intrare in rezonanta vibratorie cu cei din univers, deci si cu cei din imparatia cerurilor.
Urechea umana percepe sunetul la o vibratie inre 16Hz si 20000 Hz. Sub aceasta limita sau peste aceasta limita, urechea umana nu poate detecta sunetul insa aceasta nu ii minimalizeaza efectul. Cum influenteaza undele nedectabile, intreaga Creatie? Ce avem de facut pentru a lucra corect cu aceste unde si cum sa folosim puterea gandului pentru a trimite vibratie pozitiva in Univers?

Comentariile sunt închise.