Zece moduri de a ne energiza și a ne ridica vibrația

Pe parcursul unei zile, întâmpinăm multe lucruri care ne secătuiesc de energie și alungă vibrațiile pozitive; șeful poate e nedrept cu noi, sau poate partenerul nostru sau copiii au o zi mai agitată, avem parte poate de o altercație, de trafic, zgomot, vești proaste sau avem provocări pur și simplu care ne mănâncă energia. Iar atunci când vibratiile noastre se învârt pe o frecvență joasă ,este foarte greu să ne concentrăm pe scopurile noastre sau să ne propunem să fim fericiți. Atunci când ești pe o vibrație înaltă, te simți mai stabil, mai în siguranță, mai creativ, pasionat, încrezător, conectat la viață, expresiv și intuitiv. Iar aceasta este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul în această viață.
Sunt foarte multe metode prin care îți poți ridica vibrația. Iți voi împărtăși zece dintre ele pe care le poți aplica timp de câteva minute pentru a avea rezultate. Pe măsura ce te vei familiariza cu ele, vei începe să găsești propriile tale metode. Studiază-le și încorporează- le în rutina ta zilnica. Vei descoperi că ai mai multă energie și resurse pentru a trăi viața plenar.

1.Cântă

A cânta este cea mai rapidă și usoară metoda de a-ți crește vibrația. E foarte greu să te simți trist sau deprimat atuci când cânti. Încearcă să cânti un cântec cu versuri. Cântă cât te țin plămânii, de parcă ai fi într-un muzical pe Broadway. Dacă ești timid, găsește-ți un loc privat pentru a face asta. E foarte distractiv și să inventezi cuvinte pentru un cântec mai vechi. Și la fel de amuzant este să încerci să faci karaoke.
Încearcă să cânți chiar atunci ești prea trist ca să ai chef de cântat. Cântă dimineața, când îți pregătești copiii pentru grădiniță sau pentru școală sau când te pregătești pentru o nouă zi de muncă și vei vedea că ziua ta se va îmbunătăți semnificativ.

2.Fă mișcare

Când îți miști corpul, inviți Spiritul Universal în interiorul tău și miști energiile înăuntrul tău astfel încât distrugi posibilele blocaje energetice din zona chakrelor.
Dansează! Pune- ți o melodie, și apoi mișcă-te în ritmul muzicii.
Dacă nu-ți place să dansezi, fă exerciții. Fă o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, urcă scări, ridică greutăți. Pune-ți mușchii la treabă. Acest lucru te va împământa și te va reconecta cu corpul tău și cu Pământul. Amintește-ți că ești o ființă spirituală într-un corp fizic și că trebuie să ai grijă de corpul tău pentru ca el să-ți poată adăposti în siguranță spiritul.Poți să încerci și Qigog, Tai Chi, sau Yoga. Toate încorporează meditația și își propun să reconecteze mintea, corpul și spiritul.
Mișcarea corpului curăță sistemul limfatic și elibereaza endorfinele care dau senzații plăcute în corp. Mișcarea energizează. Când oamenii sunt triști sau deprimați, nu au tragere de inimă spre mișcare și preferă statul la televizor sau în pat. Dacă ești pe o frecvență negativă, impune-ți să faci mișcare. Plimbă-te puțin sau dansează pe melodia preferată. Vei observa o schimbare considerabilă a vibrațiilor tale.

3.Râzi

Umorul îți ridică întotdeauna vibrațiile. Există un motiv pentru care s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Dacă te târăști prin viață și te simți zdrobit, găsește un motiv de râs. Râzi chiar de tine și de situația ta. Învață să nu te iei prea în serios. Dacă nu poți să râzi de propria ta situație,atunci găsește motive de râs în altă parte. Uită-te la o comedie, uită-te la un filmuleț amuzant sau citește o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Foarte rar vezi oamenii deprimați râzând. Dacă ar râde, în mod sigur ar reuși să scape de depresie.
Când ești în stare să râzi, chiar dacă te afli într-o situție de viață mai dificilă, acest lucru te va conduce într-un punct de unde vei putea să acționezi și vei putea să scapi de vibrațiile joase. Când a fost ultima dată când ai râs din tot sufletul? Astfel încât să te doară stomacul sau să-ți dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des.

4.Meditează

Meditația este o metodă excelentă de a ne reconecta cu mintea și spiritul.E recomandat să ne așezăm într-o poziție confortabilă, să punem muzică relaxantă pe fundal, să aprindem câteva lumânărele parfumate. Apoi să ne concentrâm pe respirație. Să observăm inspirațiile și expirațiile. Să facem câteva expirații adânci. Vom observa că ne vin multe gânduri în minte. E bine să le lăsăm să intre și să plece.Să fim conștienți de gândurile noastre și apoi să le dăm drumul. Putem să stăm în acestă stare pentru a ne bucura de momentul prezent, sau putem face o meditație care să ne separe, prin imaginația noastră, de ego și să ne ducă în comunicare cu Sinele, cu intuiția, cu ghizii noștri spirituali.
E recomandat să facem exerciții zilnice de meditație, timp de 10 minute. Unora le place să mediteze dimineața, imediat cum se trezesc, pentru a rămâne cu această stare bună pe tot parcursul zilei. Mai există și varianta meditației înainte de a merge la culcare, pentru eliberarea tuturor energiilor negative acumulate pe parcursul zilei. Meditația poate fi făcută la birou, în timpul pauzei de prânz sau oricând în timpul zilei.

5.Curățare energetică

Există un corp energetic de lumină în interiorul fiecăruia. Pe parcursul unei zile, acest corp energetic se impregnează cu experiențele și energiile altora. Unele din acestea te vor energiza, însă altele te vor seca de energie. Poți însă să-ți refaci energia, devenind conștient de ea și făcând câțiva pasi pentru a reechilibra energiile. Iată câteva metode de curățare energetică rapidă:

-Respiră adânc de zece ori.
Respirația adâncă îndepărtează tensiunile din corp și oxigenează sângele. De asemenea, îndepărtează stările de mânie,frică sau depresie. Pe inspirație e bine să spunem mantra „inspir iubirea și lumina din Univers. Permit numai iubirii și luminii să locuiască în mine.” Și apoi pe expiratie: „Îndepărtez negativitatea și reziduurile ei din corpul meu. Sunt iubire.”
– Fă o baie fierbinte. Apa are puteri purificatoare, atât fizic cât și energetic. Când faci baie, e bine a-ți repeta: „Îndepărtez toate energiile negative din corpul meu. Sunt plin de iubire și lumină de la Sursa Universală.” Imaginează-ți că apa este lumină albă, care te înconjoară cu dragoste și protecție.
– Spune o rugăciune. Cere ca energiile tale să fie purificate. Spune: „Sunt înconjurat de lumina albă a iubirii. Cer să fiu un vas curat pentru energia provenită de la Sursa Universala, să împart dragoste și binecuvântări oriunde mă duc.”
-Echilibrează-ți chakrele.
Chakrele sunt puncte de lumină din corpul tău care conectează corpul energetic la corpul fizic. Fiecare chakră reprezintă o arie a vieții tale. Fă o meditație de purificare a chakrelor, prin care să-ți imaginezi că fiecare zonă devine curată.

6.Numără-ți binecuvântările

Recunoștinta este printre cele mai înalte vibrații din univers. A fi recunoscător îți poate ridica vibrația în câteva secunde. Indiferent de ce se întâmplă în viața ta, poți găsi ceva pentru care să fii recunoscător. Chiar atunci când ți se întâmplă ceva rău,încearcă să găsești binecuvântarea din spatele situației. Scrie, în fiecare dimineață sau în fiecare seară, zece lucruri pentru care ești recunoscător. Pot fi lucruri simple, de care te bucuri zilnic.Iată câteva exemple:
– Sunt recunoscător pentru că familia mă iubește și știu că pot conta pe dragostea și sprijinul ei în orice situație.
-Sunt recunoscător pentru sănătatea mea.
– Sunt recunoscător oamenilor care m-au provocat astăzi, pentru că mi-au dat șansa să evoluez spiritual.
– Sunt recunoscător pentru că am cel mai călduros și confortabil halat de baie.
-Sunt recunoscător pentru sănătatea copiilor mei.
– Sunt recunoscător pentru faptul că am suficienți bani pentru a cumpăra produse ecologice.
Când devii conștient de toate aceste binecuvântări din viața ta, atunci începi să funcționezi pe alte frecvențe și să dai în jur mai multă energie pozitivă, aducând în viața ta mai multe binecuvântări. Când simți că începi să te simți mânios,trist, vinovat,plin de temeri, începe să-ti numeri binecuvântările din viața ta. Vei vedea că situația nu e atât de rea pe cât pare.

7.Ține un jurnal

Scrierea gândurilor te ajută să le procesezi mai bine. Să te exprimi, chiar și pe hârtie, poate fi un exercițiu terapeutic.Iți poate da și un etalon a ceea ce ai fost și cât de departe ai ajuns la un moment dat.Poți folosi jurnalul și pentru a-ți înregistra binecuvântările zilnice, dar și pentru a-ți exprima gândurile. Acest lucru te ajută să-ți crești vibrațiile,pentru ca în loc să depozitezi sentimentele negative în corpul tău, poți scăpa de ele, incredințându-le hârtiei.
În același timp, te poate ajuta să găsești soluții și sortează gândurile într-o manieră logică. Îti poți folosi jurnalul pentru a-ți face listele zilnice de sarcini, pentru a descrie experiențele de creștere personală care ți s-au întâmplat peste zi, sau pentru a-ți nota scopurile. Poți scrie acolo scrisori pentru cei de care ești prea speriat pentru a le vorbi în realitate sau poți scrie cateva randuri pentru cei pe care esti furios si fata de care nu te poti exprima fără să-ți pierzi cumpătul.
Poți scrie orice în jurnalul tău. Este un exercițiu terapeutic, însă e recomandat să-l păstrezi doar pentru tine, într-un loc sigur, pentru a-ți da spațiu de a fi sigur cu tine însuți.

8.Ajută-i pe ceilalți

Este un mod simplu și eficient de a-ți crește vibratia. Când cauți pe cineva, acea persoană îți este recunoscătoare. Recunoștința este o vibrație foarte înaltă, și când ajuți pe cineva să atingă acea stare, se proiecteză și asupra ta aceeași energie pozitivă. Nu trebuie să facem gesturi eroice pentru a-i ajuta pe ceilalți.
Putem să dăm telefoane rudelor mai în vârstă și să ne interesăm de ele. Să cumpărăm o cafea pentru cineva care stă alături de noi la restaurant. Să lăsăm un bacșiș mai mare pentru un chelner care pare obosit, să facem un compliment unui strain, să donăm haine mai vechi unui adăpost de copiii. Să vedem dacă putem face zece astfel de acțiuni în fiecare zi.
Este ușor să facem acest lucru atunci când avem o stare emoțională bună, însă este și mai important să ajutăm atunci când suntem triști și deprimați. Fii o binecuvântare în viața cuiva, doar pentru un moment, și vezi cum îți va crește vibrația.

9.IARTĂ!

Știi că atunci când îți menții starea de furie sau de supărare pe cineva, sistemul tău energetic suferă foarte mult? E ca și cum ai lua o greutate de câteva kg și ai purta-o după tine tot timpul. Când alegi să ierti, alegi să renunți la acea greutate. Acest lucru te face să fii mai ușor și îți crește vibrația. Însă e foarte ușor de vorbit despre iertare și foarte greu de făcut. Mai întâi, dă-ți seama că sentimentele de furie pe care le perpetuezi în viața ta îți fac rău ție, nu persoanei care te-a jignit.
Dacă cineva îți dă un cactus cât timp țl vei ține în mână? Până îți va intra țepii sub piele? Pur și simplu dă-i drumul, lasă-l să cadă, leagă-ți rănile, îngrijește- le și vindecă-te. Dacă alegi să ții cactusul în mână în continuare, nu poți să învinovățești pe nimeni altcineva decât pe tine pentru propria ta durere.
Învață lecția care decurge din experiența respectivă și mergi mai departe. Când te simți jignit, tratat nedrept, asumă-ți responsabilitatea și mergi mai departe. Nu fi aspru cu tine, doar realizează ce ai făcut rău în situația respectivă și decide cum ar fi mai bine să te comporți în viitor.
Trimite-i iubire celui care ți-a făcut rău. Fii empatic. Realizează că persoana repectivă se comportă așa, pentru a-și îndeplini și ea nevoia de iubire. Simte compasiune pentru cei care nu au primit iubire în viață și cred că vor obține atenție prin comportamente agresive. Poate cel care te-a rănit se simte rău în legătură cu acest lucru, dar nu vrea să recunoască. Poate nu a vrut să te rănească, dar nu vrea să-și recunoască vina. Poate suferă atât de tare încât actul lui a fost un stigăt de ajutor. Încercă să vezi situația din punctul lui de vedere.
Toata lumea greșește. Iartă-te pe tine și pe ceilalți. Ne aflăm aici pentru a învăța. Nu e nevoie să porți greutăți insuportabile în spate. Nu lăsa loc pentru ură și mânie în viața ta. Fă loc doar pentru iubire.

10.IUBEȘTE!

Iubirea este cea mai înaltă frecvență vibraționala posibilă. De aceea, e bine să găsim moduri de a iubi și de a ne afla cât de mult posibil pe frecvența iubirii.
Trimite iubire altora. Închide ochii și imaginează-ți persoana căreia vrei să-i trimiți dragoste. Imaginează-ți energia cum se mișcă din inima ta înspre a ei. Poate fi colorată în roz,verde, galben, alb. Imaginează- ți fluxul de iubire dintre voi. E posibil ca persoana respectivă să vă contacteze mai târziu să vă spună că s-a gândit la voi.
Exprimă-ți dragostea față de ceilalți. Știu că toți oamenii din viața ta pe care îi iubesti, că îi iubești? Când le-ai spus ultima oară? Și când le-ai arătat? Printr- o îmbrățișare, strângere de mână, un zambet? Împarte permanent în jur aceste lucruri, pentru ca ceilalți să știe permanent că îi iubești.
Amintește-ți de conexiunea ta cu Sursa. Nu ești niciodată singur. Sursa Universală este permanent legată de tine și permanent accesibilă. Închide ochii și deschide-ți inima pentru a primi iubirea Universală. Imaginează-ți o rază de lumină care vine din Univers și intră direct în inima ta. Ea va fi acolo mereu. Nu trebuie să faci ceva să o câștigi, ea pur și simplu este. Las-o să-ți spele temerile, vina, rușinea, furia, depresia. Adu-ți aminte că ești permanent conectat cu Sursa de iubire Universală. Conectează-te la această energie atunci când te simți rău.

Iubește-te pe tine însuți. Acordă-ți timp pe parcursul zilei pentru a-ți oferi iubire. Du-te la masaj, îmbrațișează-te singur, zâmbește în oglindă și spune-ți:”Te iubesc. Mulțumesc că ești aici.” Trimite iubire celulelor din corpul tău. Fă o listă cu lucruri pe care îți place să le faci și fă-le cât mai des cu putință. Nu aștepta ca ceilalți să-ți ofere dragoste. Hrănește-te singur ca să îi poți hrăni pe alții. Acordă-ți timp să-ti echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea să împarți dragostea ta cu ceilalți.
Încearcă aceste metode. Împarte-le cu prietenii și colegii. Creează un mediu pozitiv acasă la locul de muncă. Totul începe cu tine. Gândește-te la câte lucruri poți face dacă ai grijă de nivelul tău energetic. Și adu-ți aminte, CĂ EȘTI IUBIT ÎNTOTDEAUNA!

„Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăiești ca pe ceva magic.” Albert Einstein

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *