Home

Matematica vibratiei
Si cantau o cantare noua …

Expresia „o cantare noua” o gasim utilizata de NOUA ori in Biblie. De fiecare data, expresia face referire la o schimbare de atitudine, de la o stare veche, la o stare noua. De fiecare data, expresia se refera la muzica, si nu oricare muzica, ci o muzica noua.

Daca deschidem radio-ul, gasim in proportie de 80% muzica. Daca deschidem televizorul, gasim canale dedicate muzicii 100%, canale unde este difuzata si muzica noua. Canalale tv de divertisment contin 70% muzica, iar canalele de stiri, unde proportia emisiilor de antena o detine talk-shoul, cuvantul in sine, tot gasim 10% muzica. Practic traim intr-un univers in care muzica predomina, schimbandu-ne adesea starile de la melancolie la euforie, de la stres la liniste, de la plictiseala la actiune. Sa fie muzica doar un element de decor?

Analizand procesul a ceea ce generic numim muzica, observam 3 elemente cheie ce stau la baza formarii ei.
O inlantuire de sunete, cu grija alese formeaza melodia iar o suprapunere de sunete cu grija alese formeaza armonia. Insa pentru a produce un sunet este necesara o vibratie a unui material exterior care sa vibreze cu o anumita frecventa intr-un mediu dat. Si totusi, nimic nu se produce daca in spatele intregii structuri nu se afla o sursa de energie, o forta de sine statatoare care sa puna coarda in vibratie, la o anumita frecventa pentru a produce sunetul necesar muzicii.
vibratie in muzica noua

Astfel dar, cantarea noua sau muzica noua, capata un alt inteles atunci cand privim in profunzimea procesului, si dam valoare vibratiei, decodificand astfel mesajul bibliei in cele noua aparitii ale expresiei „o cantare noua”. Inlocuind „cantare noua” cu „vibratie noua”, textul capata un sens mult mai profund si mai actual mileniului III.

In imaginea de mai sus, observem cele trei elemente care stau la baza oricarei muzici, asezate intr-o ordine nu chiar intamplatoare. In varful piramidei se afla VIBRATIA, care manifestata la o anumita FRECVENTA, produce ceea ce numim SUNET.

Ce este VIBRATIA?

Conform Lexiconului tehnic Roman, „vibratia sau oscilația este un fenomen în care se transformă energie dintr-o formă în alta, periodic, aproape periodic sau pseudoperiodic, reversibil sau în parte reversibil.”
Mișcarea oscilatorie poate fi executată de un sistem fizic (corp solid sau lichid) în jurul unei poziții de echilibru, pe aceeași traiectorie. Sistemele care efectuează mișcări de oscilație se numesc oscilatori.

Ce este SUNETUL?

Din punct de vedere fiziologic, sunetul constituie senzația produsă asupra organului auditiv de către vibrațiile materiale ale corpurilor și transmise pe calea undelor acustice.
Urechea umană este sensibilă la vibrații ale aerului cu frecvente  între 20 Hz și 20.000 Hz, cu un maxim de sensibilitate auditivă în jur de 3500 Hz.

Ce este FRECVENTA?

Frecvența este măsura numărului de repetări ale unui fenomen periodic în unitatea de timp. În Sistemul Internațional unitatea pentru frecvență este numită hertz  și este simbolizată prin Hz, în cinstea fizicianului german Heinrich Hertz.
Heinrich Hertz si formula frecventei
O frecvență de 1 Hz corespunde unei perioade de repetare de o  secunda. De exemplu, putem spune despre o ciocănitoare care bate cu ciocul în scoarța unui copac de 10 ori pe secundă, capul acesteia vibreaza cu o frecvență de 10 Hz.

Astfel dar, Legea Vibratiei sustine ca tot ce exista in univers se afla intr-o stare continua de vibratie.
Universul cu tot ceea ce cuprinde el este alcatuit din energie. Totul este energie in miscare.

Energia produce vibratie care o percepem prin sunet, folosit in multiple genuri muzicale si care ne influenteaza viata categoric si decisiv.

Si cantau o cantare noua inaintea scaunului de domnie, inaintea celor patru fapturi vii si inaintea batranilor. Si nimeni nu putea sa invete cantarea, afara de cei o suta patruzeci si patru de mii care fusesera rascumparati de pe pamant. (Apoc.14:3)

Cat de noua ar putea fi aceasta cantare si cat de grea ar putea fi daca nu poate fi invatata de oricine?

Si totusi, cei cu o vibratie inalta, ceia a caror tinta s-a ridicat peste interesul material si vremelnic, cei care nu au umblat cu viclesug, aceeai vor putea vibra superior. Textul apocaliptic si revelator arata prin timpul verbal o actiune savarsita in trecut („si cantau”), totusi, majoritatea exegetilor sunt de parare ca scena apocalipsului reveleaza o actiune in viitor, o situatie nerealizata inca, si exprimata de un vizionar intr-un limbaj poetic.
Regele antic al evreilor, David, un bun muzician si compozitor exprima in psalmii sai adesea expresia „iti voi canta o cantare noua”, ceea ce trimite catre o dorinta de inalt, de implinire vibrationala la un timp in viitor, si indeamna poporul sa cante o cantare noua, ca indemn la repetitie pentru marele concert al omenirii inaltate la o stare de constiinta avansata fata de timpul sau.

Despre acest concert extraordinar vorbeste si vizionarul Ioan in Apocalips 5:9 „Si cantau o cantare noua si ziceau: „Vrednic esti Tu sa iei cartea si sa-i rupi pecetile: caci ai fost junghiat si ai rascumparat pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam.”

Tu cum vibrezi?

Pentru a pasi pe acest taram il vibratiilor percepute sau nu, va invit sa facem o analiza asupra emotiilor.
Atunci cand traim o emotie coerenta, experimentam efecte care se extind dincolo de trupurile noastre.
Numim emotie incoerenta atunci cand gandim una, simtim alta si exprimam cu totul altceva.
emotiile
Pentru a fi in armonie cu Vibratia Universului si a canta in aceiasi gama, este necesar ca ceea ce gandim, simtim si exprimam sa se alfe toate in aliniere.

„Exista in Holograma Cuantica un mechanism numit de cei din vechime Vocea lui Dumnezeu. Astazi, oamenii de stiinta au reusit sa identifice acest camp al unimii, numit si Mintea lui Dumnezeu. El ne permite, ca indivizi, sa participam la evenimentele din vietile noastre, mai degraba decat sa ne simtim deznadajduiti, sa stam deoparte si sa privim cum lumea se zbate in pragul razboiului, sau privindu-i pe cei dragi cum se sting din cauza unor boli pe care nu le intelegem. Cu alte cuvinte, el ne ofera puterea de a produce schimbari in lumea fizica prin emotia umana coerenta.
De exemplu, daca ne-am ruga pentru vindecarea celui drag noua, insa ne-am gandi ca probabil nu se va intampla, si am simti frica pierderii, atunci rugaciunea respectiva nu ar vorbi „limba” Hologramei Cuantice”

In acest sens spunea si Isus ucenicilor pe vremuri cand au venit cu un caz nerezolvat si nu puteau intelege de ce ei nu au putut rezolva. El le-a spus: „Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici acolo”, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta. (Mat.17:20).

Practic, in cazul emotiilor incoerente, ne blocam singuri accesul la schimbul liber de energie cu Universul, ferecandu-ne interior si luptandu-ne cu propriul aer intoxicat, cu propria energie folosita si refolosita pana ajunge un camp infect de vibratie negativa.
In cazul emotiilor coerente, practic deschidem un portal in care permitem energiei infinite sa ne umple cu suflu proaspat Divin, care sa ne umple gandul, simtirea, miscarea si toata fiinta noastra.
emotii coerente si emotii incoerente

Fiind in armonie cu Marea Orchestra a Universului care canta in fiecare zi o muzica noua, aducand un suflu nou umanitatii, devii parte din concert capatand propria partitura, putere si identitate.

„Si voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi…” (Fapt.1:8)

Regele David pe care l-am amintit anterior a inteles acest lucru si l-a exprimat intr-unul din psalmii sai:

„Mi-a pus in gura o cantare noua, o lauda pentru Dumnezeul nostru. Multi au vazut lucrul acesta, s-au temut, si s-au increzut in Domnul. (Ps.40:3)”

Cum este posibil ca sa auzi o muzica noua si sa te temi?

Totusi, atunci cand canti partitura Marelui Compozitor, vibratia transmisa are putere sa mute chiar si muntii.

Pentru libertate
Eusebiu Voinea

Un comentariu

  1. Foarte bun articolul….Felicitari la superlativ….estas en mi corazón…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *